MDSChisinau

MDSChisinau

4 juillet 2013

Școala de vară francofonă
Înscrierea la Școala de vară francofonă continuă! Îcepînd cu data de 22 iulie 2013,  Casa Cunoștințelor din Chișinău (Maison des Savoirs) va organiza o școală de vară în spirit francofon pentru copiii cu vîrste cuprinse între 7 și 12 ani.
Programul este preconizat pentru o perioadă de 10 zile, de luni pînă vineri ,ora 10 :00-14 :00 cu pauză de masă la ora 12:00 și este divizat în două parți, fiecare dintre acestea conținînd cîte un modul de bază complinit prin  activități distractiv-educative : jocuri, ore de limbă franceză, lecții de viață, bunele maniere, filme documentare și de animație, ateliere de desen,  de modelaj cu plastilina,  teatru, poezie etc. Modulele sunt diferențiate, fapt ce permite copiilor să urmeze parțial sau integral programul Scoala  de vară francofonă.


Modulul Arte decorative  se va desfasura în primele 5 zile. Copii vor învăța tehnicile de lucru cu hîrtia : origami, kirigami, kviling, scrapbooking și vor crea obiecte decorative individualizate.
Modulul Civilizația și cultura franceză este prevăzut pentru săptămîna a doua. Copiii vor învăța lucruri interesante despre poporul francez și vor avea posibilitatea să practice limba galilor în prezența unei persoane native din Franța pe tot parcursul modulului.
Școala de vară va culmina cu o expoziție de obiecte handmade confecționate  în cadrul atelierelor  de arte decorative și o piesă de teatru pregătită de către copiii ce vor urma cursul de civilizație franceză.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la numarul de telefon 22 402 885 sau ne găsiți pe adresa Capriana 50, incinta ASEM, Bl. « C »

Casa Cunoștințelor din Chișinău este un proiect pilot al Organizației Internaționale a Francofoniei și al Academiei de Studii Economice din Moldova, destinat publicului larg, în special persoanelor din sfera învățămîntului și cercetării.  Organizația dispune de o infrastuctură modernă de comunicație, oferă un acces direct la resurse media și pedagogice ; este un spațiu de instruire, autoinstruire și colaborare cu diverși operatori ai Francofoniei și ai instituțiilor partenere. Proiectul are drept scop promovarea limbii franceze, a softurilor libere, a lecturii, precum și consolidarea eforturilor instituțiilor Republicii Moldova în domeniul educației, instruirii profesionale , alfabetizării și dezvoltarea capacităților socio-culturale.
Agenția Universitară Francofonă și TV5Monde sunt parteneri asocoați ai proiectului Maison des Svoirs/ Casa Cunoștințelor din Chișinău.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire