MDSChisinau

MDSChisinau

1 juillet 2011

Fotografii literare


Casa Cunoștințelor din Chişinău
vă prezintă concursul
Fotografii literare
Ediția 2011
4 iulie-10 octombrie 2011
REGULAMENT

Articolul 1 – Obiective 
Casa Cunoștințelor din Chișinău organizează concursul de fotografie cu titlul Fotografii literare. Acest premiu destinat publicului francofon își propune să descopere și să încurajeze talentele francofone. 
Articolul 2 – Condiții generale de participare
2.1. Concursul este deschis tuturor persoanelor fizice, fără limită de vîrstă.
2.2. Participanții nu vor fi fotografi profesioniști, recunoscuți pentru activitatea lor.
2.3. Participarea la concurs este gratuită.
Articolul 3 – Originalitatea lucrărilor
Fotografiile prezentate vor fi complet originale, iar participanții vor certifica că sunt autorii acestora conform articolului 4.
Articolul 4 – Responsabilitate
Prezentarea unei fotografii de către un participant implică din partea acestuia garanția că el este unicul autor al lucrării și că deține dreptul de a-și prezenta lucrarea în cadrul acestui concurs. Orice declarație falsă va antrena anularea imediată a candidaturii respective.
Articolul 5 – Modul de participare 
5.1. Pentru a obține dreptul de a participa la concurs, participantul se va înregistra la adresa electronică a Casei Cunoștințelor din Chișinău printr-un mesaj în care își va exprima dorința de a participa, indicînd numele, prenumele, adresa electronică și instituția din care face parte (instituție de învățămînt/loc de muncă). Candidatul va primi în urma acestei înregistrări un formular de participare pe care, odata completat conform cerințelor, il va expedia împreună cu lucrarea sa pentru concurs.    
5.2. Participantul va realiza o fotografie reprezentînd viziunea proprie asupra unei anumite opere francofone (roman, nuvelă, poem, poezie, piesă de teatru, fabulă etc.).  
5.3. Participantul va expedia lucrarea (fotografia) și formularul de participare (primit de la Casa Cunoștințelor din Chișinău în urma înregistrării la concurs), corespunzînd temei Fotografii literare, înainte de 9 octombrie 2011, miezul nopții.
5.4. Doar expedierea unei singure fotografii va fi luată în considerație. 
5.5. Lucrarea va fi expediată exclusiv la maison_des_savoirs@yahoo.fr înainte de 9 octombrie 2011, miezul nopții.  
5.6. Nici o modificare a lucrării nu va fi admisă după expedierea acesteia, iar juriul concursului Fotografii literare își rezervă dreptul de a refuza o lucrare dacă aceasta nu corespunde criteriilor de mai jos.    
Articolul 6 – Criterii de realizare a lucrărilor
6.1. Se va realiza o fotografie avînd drept subiect o anumită operă literară francofonă (pornind de la titlu, un personaj, o temă, un motiv, un moment al acțiunii, etc.)
6.2. Se va expedia un fișier JPEG de 1 MB maximum cu o rezoluție de 1500 x 2100 pixeli și 72 DPI (max).
6.3. Pentru expoziția finală Laureatul și finaliștii vor prezenta un fișier JPEG cu o rezoluție de 3500 x 4700 pixeli și 300 DPI. Lucrările imprimate vor avea formatul A3.
Articolul 7 – Desemnarea cîștigătorilor
7.1. Juriul desemnat de Casa Cunoștințelor din Chișinău, constituit din profesioniști din domeniul fotografiei și culturii, va alege un Laureat și mai mulți finaliști printre candidații care și-au prezentat lucrările la tema Fotografii literare înainte de 9 octombrie 2011, miezul nopții. 
7.2. Deciziile juriului se vor stabili conform criteriilor următoare :
- Coerența abordării
- Pertinența în raport cu subiectul
- Calitatea fotografiei : cadraj, originalitate, lucrul cu lumina, criterii estetice.
7.3. Deciziile juriului sunt fără drept de apel.
Articolul 8 – Premierea Laureatului și a finaliștilor
8.1. O selecție a lucrărilor Laureatului și finaliștilor, desemnată de juriu, va fi expusă într-un spațiu ales de Casa Cunoștințelor din Chișinău. 
8.2. Laureatul va fi recompensat cu o diploma, un disc dur extern de 500 GB și un set de cărți. Toți participanții vor primi certificate de participare, iar finaliștii vor fi premiați cu rame foto digitale și seturi de cărți, materiale promoționale etc.
8.3. Toți participanții la concurs vor fi contactați și invitați la ceremonia de premiere
Articolul 9 – Rezultatele și ceremonia de premiere
Rezultatele vor fi anunțate pe 10 octombrie 2011 în cadrul ceremoniei de premiere la Casa Cunoștințelor din Chișinău, str. Căpriana, blocul C, ASEM.

Contactele concursului
tel. : (+373 22) 402 885/879

Chișinău, 1 iulie 2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire